Thursday, 22 August 2019
Home Food Snack

Snack

Zucchini Salad

Korang pernah dengar sayuran bernama zucchini tak? Yang mana tak pernah dengar tuu cik hijau terangkan secara ringkas ya. Zucchini adalah sejenis sayuran daripada keluarga labu. Ia banyak digunakan dalam masakan barat dan mediterranean. Isinya lembut dan...

Cik Hijau Snacks

Hai korang semua, tengah buat apa tuu? Tengah mengunyah ke? Cik hijau pun suka mengunyah macam korang jugak. Asal tengah free mesti nak kunyah2. Sinonim dengan habit yang makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap adalah faktor...

Must read

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini. ...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau!...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda...