Wednesday, 17 July 2019
Home Food

Food

Green Smoothie Bowl

Ini adalah kesukaan cik hijau. Sebab apa? sebab kaler dia hijau.. hahahaha... 😀 Okay, pagi nie cik hijau breakfast benda hijau yang sihat. Last night beli barang dapur terus terfikir nak buat smoothie esk pagi, bermakna pagi...

Cik Hijau Snacks

Hai korang semua, tengah buat apa tuu? Tengah mengunyah ke? Cik hijau pun suka mengunyah macam korang jugak. Asal tengah free mesti nak kunyah2. Sinonim dengan habit yang makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap adalah faktor...

My Lunch Bowl

Hai korang semua! Dah ada idea ke nak masak apa tgh ari nie? Idea cik hijau tgh hari nie memerlukan 'bowl', atau dalam bahasa melayunya mangkuk. Haaa.. sebab itu diberi nama My lunch bowl. hehe.. Bahan-bahan: Telur rebus ...

My Brekkie Bowl

Assalamualaikum dan selamat pagi! Apa khabar korang semua? Dah sarapan ke tuu? Ingat tau sarapan itu penting untuk memastikan korang bertenaga bagi memulakan tugas harian. Jangan skip sarapan okay! Bagi yang berdiet anda diharuskan untuk bersarapan. Betul...

Nasi Perang, Ikan Bakar Berempah

Dah makan tgh hari ke tuu? Nah menu makan tengah hari cik hijau hari ini... Nasi perang, ikan merah bakar berempah, petola air dan ulam ulaman. Ikan Merah Bakar Berempah Bahan-bahan: Ikan merah Serbuk kunyit Serbuk jintan putih & manis ...

Must read

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini. ...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau!...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda...