Sunday, 16 June 2019
Home Food Lunch

Lunch

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini.  Simple je menu lunch cik hijau hari ini, nak siapkannya pun sekejap je...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda di kampung. Seronoknya balik kampung!! hehehe..:) Cik hijau sangat suka bila pulang ke...

Beetroot Noodle Soup

Kadang kala kita bosan asyik makan nasi sahaja bukan? Sebenarnya kita boleh pelbagaikan pengambilan karbo. Sebagai contoh sumber karbo yang lain ialah mee gandum, pasta gandum dan sebagainya. Cik hijau sentiasa mempelbagaikan menu sebab bosan makan nasi...

Nasi Perang dan Ikan Kembung Selar Rebus

Hi korang semua! Dah fikir ke nak mkn apa tgh ari nie? Cik hijau buat menu semudah ABC.. Ikan kembung selar rebus dgn asam & kurma merah, sayur campur panggang, nasi perang dan ulam. Ikan kembung selar Bahan-bahan: Ikan kembung...

My Lunch Bowl

Hai korang semua! Dah ada idea ke nak masak apa tgh ari nie? Idea cik hijau tgh hari nie memerlukan 'bowl', atau dalam bahasa melayunya mangkuk. Haaa.. sebab itu diberi nama My lunch bowl. hehe.. Bahan-bahan: Telur rebus ...

Must read

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini. ...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau!...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda...