Sunday, 22 September 2019
Home Food Dinner

Dinner

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda di kampung. Seronoknya balik kampung!! hehehe..:) Cik hijau sangat suka bila pulang ke...

Salmon Grilled with Penne Aglio E Olio

Dinner cik hijau hari ini  ala2 omputih sikit.. hehe.. 😀 Salmon Grilled Bahan-bahan: 1 bahagian ikan salmon 1 Sudu serbuk lada hitam Minyak zaitun Daun kucai (chives) Cara penyediaan: Lumurkan ikan bersama serbuk lada hitam, perap seketika (10-15 minit). Panaskan...

Ayam Bakar Sihat

Assalamualaikum dan apa kabar korang semua? Cik hijau nak kongsi menu makan malam yang sihat dan mudah. Bukan hanya untuk makan malam, untuk lunch pun boleh juga. Korang yang kerja pun boleh bawak bekal. Bahan ayam bakar: Ayam ...

Nasi Perang, Ayam Steam

Nasi perang ayam steam dgn kailan & bawang putih ranggup. Hai korang semua.. dah fikir ke nak dinner apa mlm nie? Cik hijau mkn nasi dgn ayam. Bukan nasi ayam, tapi ala2 nasi ayam.. hehehehe.. 😀 Cik hijau...

Must read

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini. ...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau!...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda...