Sunday, 16 June 2019
Home Food

Food

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini.  Simple je menu lunch cik hijau hari ini, nak siapkannya pun sekejap je...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau! Hehehehehe 😉 Pagi yang indah ini tiba-tiba cik hijau teringat zaman semasa duduk di...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda di kampung. Seronoknya balik kampung!! hehehe..:) Cik hijau sangat suka bila pulang ke...

Beetroot Noodle Soup

Kadang kala kita bosan asyik makan nasi sahaja bukan? Sebenarnya kita boleh pelbagaikan pengambilan karbo. Sebagai contoh sumber karbo yang lain ialah mee gandum, pasta gandum dan sebagainya. Cik hijau sentiasa mempelbagaikan menu sebab bosan makan nasi...

Sandwich Telur dan Teh Hijau

Sandwich telur bersama teh hijau untuk pagi ini 😋😋 Bahan-bahan:  6 Keping Roti wholemeal  3 Biji Telur  1 Sudu Minyak Zaitun  Secubit Garam  1 Sudu Lada Putih  Perahan Lemon  Salad & Lobak merah Cara penyediaan: Rebus telur, buang kulit. ...

Must read

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini. ...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau!...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda...