Tuesday, 7 July 2020

Semangkuk Buah Buahan

Hai korang semua.. tengah buat apa tu? Ptg2 hujan begini kalau tidur alangkah indahnya..:) hehheheheh… tapi cik hijau sgt jarang tidur waktu hujan tapi waktu2 hujan begini cik hijau akan cari makanan… haaaaaaaa.. sape perangai mcm cik hijau kita geng!!! πŸ™‚ Ofkos la bila waktu hujan mcm nie perut mesti akan lapa.. hmmmm.. nak tanya korang kalau lapar makan apa waktu2 begini? Kalau cik hijau, buah-buahan jadi pilihan utama!. Sebab buah memang sentiasa ada di dalam peti sejuk rumah cik hijau dan ia sangat kaya dengan vitamin dan nutrisi yang sangat bagus untuk tubuh badan. Ada yang berpendapat bahawa tidak boleh makan buah terlalu byk kerana buah-buahan tinggi kandungan gula. HMMMMMMMM.. Bagi pandangan cik hijau gula dalam buah buahan tidak bahaya dan asalkan ia ‘real food’. Makan makanan sebenar itu lagi bagus bukan? Buan-buahan ada pelbagai rasa, ada masam, manis, kelat.. jadi pelbagaikanlah! Jgn tertumpu hanya pada satu jenis buahan sahaja! Dan kunci sebenar adalah gaya hidup sihat!! Makanlah apa pun tapi kalau xbersenam dan konsisten… kelaut juga nanti. Okay itu sahaja pesanan dari cik hijau.. nanti cik hijau sambung lagi okay! Menu snacking ptg cik hijau hari ini ialah semangkuk buah-buahan iaitu buah naga. mangga dan anggur. Bye! πŸ™‚

Must Read

Nasi perang, Daging Masak Halia, Ulam Ulaman

Nasi perang + Daging halia & black pepper + Ulam kacang botol & pegaga. πŸ˜‹πŸ˜‹

Pumpkin Soup, Roti Baguette.

Hujan-hujan nie perkena sup labu bersama roti baguette 🍞🍞 Sup labu βœ” Labuβœ” Bawang...