Wednesday, 20 November 2019

My Brekkie Bowl

Assalamualaikum dan selamat pagi! Apa khabar korang semua? Dah sarapan ke tuu? Ingat tau sarapan itu penting untuk memastikan korang bertenaga bagi memulakan tugas harian. Jangan skip sarapan okay! Bagi yang berdiet anda diharuskan untuk bersarapan. Betul tak? Okay.. ini antara menu sarapan cik hijau yg paling ringkas dan sihat!

Earl grey tea tanpa gula , epal merah, salad & telur rebus.

Mudah sgt cara penyediaannya. Tengok dari gambar pun korang dah boleh buat betul tak? Bab telur tuu, cik hijau rebus, rebus sekejap je sbb nak pastikan yang bahagian kuning xberapa masak. Rebus selama 4minit. Kemudian untuk salad, cik hijau gunakan kobis merah dan daun salad hijau. Cik hijau hanya menggunakan olive oil sebagai dressing untuk salad. Dah susun semua cantik dalam mangkuk, tuangkan minyak zaitun. Dah siap!

Selamat mencuba!

Must Read

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini. ...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau!...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda...