Thursday, 13 December 2018

Hello, I'm Raihanatu. Welcome to Cik Hijau blog!

I am not a fitness coach nor professional advisor. Just a person who ❤ healthy lifestyle. I'll go to the gym 2 3 times a week, workout about half an hour, keep my balance diet & eat healthy foods. But the most important key is consistency over time!

Featured

Latest

Grilled Salmon, Mashed Potatoes, Salad

Selamat tengah hari semua.. dah lunch ke tuu? Cik hijau awal2 tadi dah keluarkan ikan salmon dari peti sejuk untuk makan tengah hari ini.  Simple je menu lunch cik hijau hari ini, nak siapkannya pun sekejap je sebab ikan salmon nie mudah dimasak. Okay.. cik hijau bagi...

Wholemeal Wrap & Ayam Bakar.

Assalamualaikum dan selamat pagi Malaysia!! Apa khabar anda semua? Diharap semuanya sihat-sihat ya, sudah sarapan ke tuu, jangan tak makan okay! Nanti jadi hijau! Hehehehehe 😉 Pagi yang indah ini tiba-tiba cik hijau teringat zaman semasa duduk di tanah arab dulu. Semasa disana cik hijau selalu makan dikedai...

Sup Tulang Padu

Selamat Hari Raya Aidiladha semua!!!! Raya nie korang balik mana? Raya tahun ini turn cik hijau jadi cik hijau beraya bersama ayahanda dan bonda di kampung. Seronoknya balik kampung!! hehehe..:) Cik hijau sangat suka bila pulang ke kampung kerana rumah ayahanda betul2 rumah "KAMPUNG". Suasana yang nyaman,...

Beetroot Noodle Soup

Kadang kala kita bosan asyik makan nasi sahaja bukan? Sebenarnya kita boleh pelbagaikan pengambilan karbo. Sebagai contoh sumber karbo yang lain ialah mee gandum, pasta gandum dan sebagainya. Cik hijau sentiasa mempelbagaikan menu sebab bosan makan nasi sahaja. Dalam sehari pasti cik hijau dapatkan sumber karbo selain...

Jus Tomato Dan Celery

Assalamualaikum dan selamat petang semua. Hari ini cik hijau minum petang bersama jus segar pilihan hati cik hijau iaitu campuran tomato dan celery. Tomato mempunyai banyak khasiat antaranya ialah: Mencegah kanser dan masalah kardiovaskular. Berfungsi sebagai agen antioksida. Kaya dengan serat, vitamin A dan C. Mencegah pembentukkan...